گلیسیرین

گلیسیرین از مهمترین حلال های شیمیایی است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

این ماده به صورت بشکه ای و پلمپ در سپیدستان تجارت به فروش می رسد.

برای خرید مواد شیمیایی با شرکت سپیدستان تجارت در ارتباط باشید.

توضیحات

گلیسیرین یک مایع بی رنگ ، بی بو و شیرین است که معمولاً در صنایع و محصولات مختلف استفاده می شود. این ماده یک ترکیب پلیول ساده با سه گروه هیدروکسیل (OH) است فرمول شیمیایی گلیسیرین C3H8O3 است و کاربرد های گسترده ای در صنعت آرایشی و بهداشتی، غذایی و… دارد. برای خرید گلیسیرین با سپیدستان تجارت در ارتباط باشید.

کاربرد های گلیسیرین

گلیسیرین به دلیل خاصیت همه کاره آن ، طیف گسترده ای از کاربردها را در صنایع مختلف دارد. برخی از کاربردهای مشترک صنعتی گلیسیرین عبارتند از:

صنایع دارویی:

گلیسیرین در صنعت داروسازی برای تولید داروها و فرمولاسیون های مختلف استفاده می شود.
این ماده مشترک در شربت های سرفه ، اکسیر و داروهای مایع است.
گلیسیرین همچنین در تهیه شیاف ها و داروهای تزریقی خاصی استفاده می شود.

لوازم آرایشی و مراقبت شخصی:

گلیسیرین یک ماده محبوب در محصولات مراقبت از پوست ، مانند مرطوب کننده ها ، لوسیون ها و کرم ها  است که به حفظ رطوبت کمک می کند.
از آن در صابون ها ، شامپو ها و نرم کننده های مو استفاده می شود تا اثر صاف و مرطوب کننده ای ایجاد کند.
گلیسیرین اغلب در مرطوب کردن لب و رژ لب و برای جلوگیری از خشکی پوست لب استفاده می شود.

گلیسیرین خوراکی

گلیسیرین در صنایع غذایی به عنوان شیرین کننده استفاده می شود.
در تولید شیرینی پزی ، کالاهای پخته شده و لبنیات به کار می رود.
گلیسیرین را می توان در برخی از محصولات غذایی کم کالری و بدون قند یافت.

صنعت دخانیات:

گلیسیرین در صنعت دخانیات برای مرطوب نگه داشتن دخانیات در محصولاتی مانند سیگار ، توتون و تنباکو استفاده می شود.

تولید شیمیایی:

گلیسیرین به عنوان یک حلال در ساخت مواد شیمیایی و داروهای مختلف استفاده می شود.
این ماده به عنوان یک مؤلفه اصلی در سنتز پلیمرها و پلاستیک های خاص عمل می کند.

صنعت نساجی:

گلیسیرین در صنعت نساجی به عنوان عامل نرم کننده پارچه ها استفاده می شود.
این ماده می تواند در طی فرآیندهای رنگرزی برای تقویت بافت منسوجات اعمال شود.

خودرو:

گلیسیرین در صنعت خودرو به عنوان یک مؤلفه در فرمولاسیون های ضد یخ استفاده می شود.
این امر به جلوگیری از انجماد مایعات در رادیاتورها در دمای سرما کمک می کند.

  • اما آیا این ماده واقعا خاصیت ضد یخی دارد؟

بله به دلایل زیر این ماده به عنوان ضد یخ کاربرد دارد:

نقطه انجماد پایین:

گلیسیرین نقطه انجماد کمتری نسبت به آب دارد. در حالی که آب در 0 درجه سانتیگراد (32 درجه فارنهایت) یخ می زند ، گلیسیرین دارای نقطه انجماد در حدود -18 درجه سانتیگراد (0 درجه فارنهایت) است. این خاصیت به گلیسیرین اجازه می دهد تا در دمای پایین تر در حالت مایع باقی بماند و آن را در جلوگیری از تشکیل یخ مؤثر می کند.

ویسکوزیته:

گلیسیرین ویسکوزیته بالاتری نسبت به آب دارد. این ضخامت یا چسبندگی به گلیسیرین کمک می کند تا به سطوح پایبند باشد و یک پوشش محافظ را فراهم می کند که شکل گیری و رعایت سطوح را برای یخ دشوارتر می کند.

طبیعت Hygroscopic:

گلیسیرین هیگروسکوپی است ، به این معنی که توانایی جذب و نگه داشتن رطوبت از هوای اطراف را دارد. این خاصیت با کاهش میزان آب موجود برای انجماد ، از تجمع یخ جلوگیری می کند.

غیر خورنده:

گلیسیرین سبب ایجاد خوردگی نمی شود. این امر باعث می شود گزینه ای امن تر برای استفاده در برنامه های مختلف از جمله در هواپیما باشد.

رنگ ها و پوشش ها:

گلیسیرین در فرمولاسیون برخی از رنگ ها و روکش ها برای بهبود ویسکوزیته و خواص کاربردی آنها استفاده می شود.

چسب و درزگیرها:

گلیسیرین را می توان در تولید چسب ها و درزگیرها برای اصلاح خصوصیات رئولوژیکی آنها استفاده کرد.